Vlaams Sinfonietta

Valerie Debaele

Valerie Debaele is sinds 2006 fluit solo in het ‘Orchèstre Philharmonique Royal de Liège’. Ze heeft gestudeerd aan het conservatorium te Antwerpen in de klas van Gaby Van Riet en daarna in de ‘Carnegie mellon University’ te Pittssburgh (USA) in de klas van J. Baxtresser (soliste N.Y. Philharmonic) waar ze het “Artist Diploma in flute performance” behaalde met grootste onderscheiding. Ze is laureate van verschillende concours in binnen en buitenland (Pittsburgh, Dallas…).

 

In 2005 was ze fluit solo in het Radio Sinfonietta te Copenhagen en in het Pacific Music Festival in Japan. Ze is actief als soliste, waarvoor ze lovende kritieken mocht ontvangen, onder meer van de Zuid-Afrikaanse krant Eastern Herald: “…brillant player with an refined tone, a versatile range of colors and an impressive virtuosity…”. Daarnaast is Valerie ook te horen in kamermuziekverband. Sinds 2010 is tevens gastdocente in het CRM Brussel.

Lieve Goossens

Na studies in de conservatoria van Gent en Antwerpen bij Philippe Benoit en Aldo Baerten, behaalde Lieve Goossens in november 2004 het “Konzertdiplom” in de Musikhochschule van Saarbrücken bij Prof. Gaby Van Riet. Ze volgde tevens masterclasses bij Emmanuel Pahud, Peter-Lukas Graf, Philippe Bernold, Andrea Lieberknecht en Philippe Boucly. Lieve is laureate van verschillende wedstrijden, zoals de Mozartpreis in Wiesbaden (2003, 2e prijs), Gouden Vleugels (2002, met het blaaskwintet Syrinx), Tenuto (1999, 1e prijs) en 

Axion Classics (1997, 1e prijs voor fluit en 2e prijs voor kamermuziek).

 

Sinds september 2005 is ze solofluitiste van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Van september 2003 t.e.m. augustus 2005 was ze solopiccoloïste in het ‘Saarländisches Staatsorchester’ in Saarbrücken. Lieve speelt regelmatig mee als gast in diverse kamermuziekformaties en orkesten.

 

Als soliste speelde Lieve met het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen, het Vlaams Radio Orkest, het Orchestre Charlemagne, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en het orkest van Jeugd en Muziek Antwerpen. Sinds het schooljaar 2010-2011 geeft ze als gastprofessor fluit- en piccololessen aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.