Vlaams Sinfonietta

Vincent Caers

Zijn ervaring als percussionist in diverse filharmonische orkesten zoals DeFilharmonie, De Munt en Orchestre Philharmonique de Liège, resulteerde voor Vincent Caers in uitnodigingen voor het Verbier Festival Orchestra en het Verbier Festival Chamber Orchestra. Hij werkte hierbij samen met gerenommeerde dirigenten en solisten, zoals Valery Gergiev, Charles Dutoit, Daniel Hope en Yuja Wang. 

 

Doorheen zijn muzikale activiteiten legt Vincent bijzondere aandacht aan de dag voor het hedendaags repertoire. Hij vertolkte hierbij diverse orkest- en kamermuziekwerken, zoals ‘Gruppen’ van Karlheinz Stockhausen, ‘Le Marteau sans Maitre’ van Pierre Boulez en 'L'amour de loin' van Kaija Saariaho. Als solist vertolkte hij werken van onder meer Iannis Xenakis, Karlheinz Stockhausen, Philippe Hurel, Charles Wuorinen en Franco Donatoni en publiceerde hij artikels over hun werk. Samen met saxofonist Andy Dhondt richtte Vincent het duo Blow op.

 

Vincent Caers behaalde het masterdiploma slagwerk, het masterdiploma kamermuziek en het master-na-masterdiploma ‘Advanced studies in Contemporary Art Music Performance’ aan het Lemmensinstituut bij Carlo Willems en Geert Callaert en voltooide de masterclass cultuurmanagement aan de Antwerp Management School. Hij is als leraar verbonden aan de academie van Heist-op-den-berg. Vincent is eveneens drummer bij en mede-oprichter van funkband Sevensoulmotion.