Vlaams Sinfonietta

Hans Van Kerckhoven

Violist Hans Van Kerckhoven behaalde de diploma's docerend en uitvoerend musicus cum laude aan het Rotterdams Conservatorium in de klassen van Vaclav Novak, Jean-Jacques Kantorow en Olga Martinova. Hij won een aantal prijzen op internationale wedstrijden en heeft een drukke agenda als solist, kamermusicus en concertmeester. 

 

Hans verzorgt concerten in binnen -en buitenland en op belangrijke concertpodia als De Doelen Rotterdam, Concertgebouw Amsterdam, Muziekcentrum Philips Eindhoven, Palau de la Musica Spanje etc. Hij gaf zijn medewerking aan het Emanon Ensemble, Prometheus Ensemble, Kamerorkest Prima la Musica etc. Op dit moment bespeelt Hans een viool van Andrew Finnigan uit Bremen 2012 en een Nicolo Gagliano uit Napels 1750.

 

Claire Lechien

Claire Lechien werd geboren in La Louvière en begon al heel jong viool te spelen. Reeds op 15-jarige leeftijd studeerde ze aan het Koninlijk Conservatorium van Brussel in de klas van Véronique Bogaerts. Nadien werd ze toegelaten aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth waar ze drie jaar studeerde, eveneens bij V. Bogaerts. Vervolgens vervolmaakte ze zich aan het Royal College of Music te Londen bij Rodney Friend. Opnieuw in België volgde Claire masterclasses bij Yves Cortvrint, Tatiana Samouil en Benjamin Braude. 

 

Claire werkte regelmatig in het orkest van de Munt, deFilharmonie en het Orchestre de Chambre de Wallonie. Gepassioneerd door kamermuziek speelt ze regelmatig in talloze verschillende formaties in België en daarbuiten. Sinds 2011 maakt ze deel uit van het strijkkwartet Prosperus4. Daarbuiten is ze sinds 2009 verbonden aan deFilharmonie, waar ze deel uitmaakt van de eerste-vioolgroep.